Slik fungerer det

Kontrakten er bilsalgets viktigste dokument. Følg stegene i kjøpekontrakten for et enkelt og trygt eierskifte. Og du, hvis du lurer på noe finner du kanskje svar under Vanlige spørsmål. Vi er også tilgjengelig på chat.

Lykke til!


Se på mobilskjerm

1. Fyll ut hver deres del av kontrakten

Kjøpekontrakten er delt inn i kjøper og selgers del. Den som starter kjøpekontrakten skal invitere motparten inn slik at de også kan fylle ut sin del. Dere fyller altså ut det samme dokumentet. Det spiller ingen rolle hvem det er som starter. Alle påkrevde felter skal fylles ut om deg, kjøretøy og hvordan dere har avtalt å gjøre opp. Dere ser enkelt hverandres utfylte felter ved hjelp av forhåndsvisningen. Mer om utfylling av kjøpekontrakt.

Oppgrader

2. Valgfri oppgradering for ekstra trygghet

NAF Kjøpekontrakt er gratis å bruke. Dersom dere velger å oppgradere den underveis vil dere også kunne benytte tjenester som Identifisering og signering med BankID, eierskifte hos Statens vegvesen, og betaling med Vipps, m.m. Disse tjenestene er til for å hjelpe deg med handelen på en enkel måte, og gir litt ekstra trygghet hvis du trenger det. I tillegg får du 1 måned gratis prøvemedlemskap - for vi vet at det kan lønne seg med et gyldig NAF-medlemskap etter kjøp eller salg av bruktbil. Du kan velge mellom oppgraderinger til Standard eller Premium. Mer om våre oppgraderinger.

Dokument

3. Eierskiftedokument

Eierskiftedokumentet representerer salgsmeldingen hos Statens vegvesen. Har dere valgt å oppgradere kontrakten for å gjennomføre eierskiftet med NAF Kjøpekontrakt, skal eierskiftedokumentet signeres digitalt sammen med kjøpekontrakten. Det forutsettes da signering med BankID. Da slipper dere å logge inn og sende salgsmelding hos Statens vegvesen. Om eierskifte med NAF Kjøpekontrakt..

SVV

Signer

4. Signer digitalt

Når dere er enige om innholdet som er fylt ut i kontrakten kan dere signere digitalt med InkSign fingersignatur eller BankID. Kontrakten er kun gyldig når begge parter har signert. Ønsker dere eierskiftet gjennomført med NAF Kjøpekontrakt, skal også et eierskiftedokument signeres. Mer om digital signering.

Bank ID

High five

5. Overtakelse og oppgjør

Helt til slutt skjer overtakelsen og oppgjøret. Har dere valgt å gjennomføre eierskifte med NAF Kjøpekontrakt må dere gjennomføre oppgjøret og avslutte handelen for at eierskiftet skal registreres hos Statens vegvesen. Med Premium kan oppgjøret gjennomføres gebyrfritt med Vipps ved at selger sender en betalingsforespørsel til kjøper fra kontrakten. Når kjøper har akseptert og betalt angitt beløp, blir eierskiftet registrert hos Statens vegvesen.

Vi anbefaler at overlevering av nøkler og kjøretøy skjer samtidig som betaling og gjennomføring av eierskiftet.

Vipps

NAF Kjøpekontrakt

Nyttig fra NAF

Trenger du hjelp?

Ring oss (8-16 virkedager):
Send oss en e-post:
Fra utlandet:
Opprett kjøpekontrakt
NAF

© Norges Automobil-ForbundPersonvern og cookies