Utfylling av kontrakt

1. Opprett en kjøpekontrakt

Velg din rolle og skriv inn reg.nummeret på kjøretøyet som skal selges eller kjøpes.

2. Fyll ut kontraktinformasjonen

Når du oppretter en kontrakt henter vi ut så mye data vi finner på reg.nummeret som ligger offentlig i vegdirektoratet sine registre. Finner vi ikke kjøretøyet er den ikke registrert i systemet til vegdirektoratet.

Den som oppretter en kontrakt fyller inn utstyr som inngår i kjøpesummen, andre opplysninger som er relevant, oppgjørete dere er enig om og til slutt motparten sine opplysninger. Selger fyller alltid ut tilstandspørsmålene.

3. Dele med motpart

Klikker du deg videre får du en forhåndsvisning av kontrakten og kan invitere motparten inn. Det gjøres ved å sende en invitasjon på SMS til motparten sitt mobilnummer. Du får da en kvittering med link hvor du kan finne tilbake til kontrakten, mens motparten får informasjon samt en link til kontrakten.

Motparten fyller inn resterende informasjon avhengig av hvilken rolle som initierte kontrakten.

Man ser endringer i sanntid, slik at man kan justere og bli enig om innholdet før man signerer. Pass på at du er trygg på alt i kontrakten før du signerer!

4. Signer kontrakten

Når begge er enig og trygg på innholdet i kontrakten er tiden inne for å signere. Velg den metoden dere ønsker å signere med. Dere må benytte samme metode. Husk at kontrakten ikke gyldig før begge har signert. Den som velger signeringsmetode først vil styre signeringsmetoden for begge. Siden dette foregår digitalt er du ikke avhengig av å være til fysisk tilstede. Vi anbefaler uansett alltid å signere den dagen man overtar bilen og får nøklene overlevert. Da kan man justere kontrakten hvis det skulle være noe som dukker opp.

Les mer om digital signering

5. Kontrakten er signert!

Når begge har signert er kontrakten gyldig og begge parter kan laste den ned på bekreftelsessiden som du lander på etter signering. Dere får også en e-post med vedlagt kontrakt og link for å laste ned. Du kan finne tilbake til bekreftelsessiden ved å trykke på linken du fikk på SMS.

6. Gikk noe galt?

Det kan være flere grunner til at man ikke kom i mål. Ofte mangler man signaturen fra motparten. Uten begge signaturene vil ikke kontrakten være gyldig. Den vil heller ikke være tilgjengelig for nedlastning. For utbetaling av finansiering vil banken kreve to signaturer og PDF dokumentetet med signaturene genereres når begge har signert.

Du trenger også en smarttelefon for å signere kontrakten som motpart. Link til kontrakten går på SMS med lenke inn i kontrakten. Har ikke motparten din smarttelefon kan du ta kontakt på chat så sender vi lenken slik at motparten kan signere på sin PC.

NAF Kjøpekontrakt

Nyttig fra NAF

Trenger du hjelp?

Ring oss (8-16 virkedager):
Send oss en e-post:
Fra utlandet:
Opprett kjøpekontrakt
NAF

© Norges Automobil-ForbundPersonvern og cookies