Om eierskifte med NAF Kjøpekontrakt

Eierskifte med NAF Kjøpekontrakt forutsetter oppgradering til Standard eller Premium. Mer om våre oppgraderinger

Eierskiftedokumentet signeres digitalt sammen med kjøpekontrakten. Deretter bekrefter dere innsending til Statens vegvesen (SVV) og oppgjøret mellom kjøper og selger, slik at kjøretøyet kan registreres på ny eier.

Oppgradering til Premium (med Vipps)

Eierskiftet knyttes til en betaling ved hjelp av Vipps slik at de kan gjennomføres samtidig. Det betyr at kjøretøyet registreres på ny eier hos Statens vegvesen i samme øyeblikk som betalingen Vippses til selger. Kjøper kan da være sikker på at kjøretøyet er registrert på sitt navn, og selger kan trygt gi fra seg nøkler med betalingen på sin konto. Dersom det registreres medeiere i kjøpet, er det hovedeier som mottar betalingsforespørselen i Vipps-appen.

Oppgradering til Standard (uten Vipps)

Standard kontrakter inkluderer eierskiftedokument som sendes til SVV. Men oppgjør og betaling må partene selv gjennomføre som avtalt.

Eierskifte og bekreftelse

For å fullføre eierskiftet må innsending av signert eierskiftedokument bekreftes innen 7 dager etter signering. Dette er uavhengig av oppgitt overtakelsesdato i kjøpekontrakten. Dersom bekreftelse på innsending mangler innen 7 dager, må eierskiftet gjennomføres manuelt hos Statens vegvesen.

Selgers forsikring vil opphøre i det salgsmeldingen godkjennes hos Statens vegvesen. Ny eier må derfor sørge for at ny forsikring er i orden samme dag slik at omregistrering og betaling av avgiften kan gjennomføres.

Personopplysningene og fødselsnummeret som er lagt inn i kontrakten brukes til å identifisere eksisterende eier av kjøretøyet, og til å registrere ny eier. Dersom bilen har en eller flere medeiere, og om det skal registreres ny medeier, kan dette også gjøres hvis fødselsnummer og mobilnummer er registrert i kjøpekontrakten.

Ønsker dere ikke eierskifte gjennomført med NAF Kjøpekontrakt kan dere velge å kun signere kontrakten. Dere er da selv ansvarlige for at kjøretøyet omregistreres hos Statens vegvesen. Dere kan velge bort eierskifte med NAF Kjøpekontrakt før valg av signeringsmetode.

NAF Kjøpekontrakt

Nyttig fra NAF

Trenger du hjelp?

Ring oss (8-16 virkedager):
Send oss en e-post:
Fra utlandet:
Opprett kjøpekontrakt
NAF

© Norges Automobil-ForbundPersonvern og cookies